VALTAKUNNALLISET YRITTÄJÄPÄIVÄT JYVÄSKYLÄ 24.-25.9.2021

Joskus saattaa vähän kestää, ennen kuin ennättää tekemään suunnittelemaansa asiaa. Niin kävi nyt tämän jutun kirjoittamisen osalta. Valokuvat ja muistiinpanot olivat kasassa jo heti tapahtuman jälkeen mutta sitten yllätti sinänsä hyvin positiivinen asia – työruuhka! Tämä kertonee siitä, että pahin alkaa kenties olla ohi ja pääsemme palaamaan vähitellen normaaliin myös (konsultin) työrintamalla.

Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät oli itselleni ensimmäinen aidosti ISO tilaisuus lähes kahteen vuoteen ja osallistujien ilon siitä, että pystymme viimein taas osallistumaan yhdessä ja näkemään toisiamme, havaitsi hyvin kirkkaasti ja kaikki tuntuivat olevan varsin hyvällä mielellä liikkeellä.

Ja olihan meitä; n. 1200 osallistujaa näkyi ja kuului niin tapahtumapaikka Paviljongissa kuin kaupungillakin! Savosta meitä taisi olla nelisenkymmentä osallistujaa ja itse osallistuin aluejärjestömme Savon Yrittäjien järjestämään bussikuljetukseen Kuopio-Jyväskylä-Kuopio. Kyytiin olisi mahtunut runsaasti lisää porukkaa…

Sitten vähän järjestelyistä ja ohjelmasta:

Tulopäivä perjantai 24.9.2021
– ilmoittautuminen hoitui hyvin helposti ja selkeästi – tämän(kin) yrittäjäjärjestömme hanskaa erinomaisesti!
– on mainiota päästä aloittamaan tapahtuma lounaalla, jossa jo pääsee mukavasti juttelemaan yrittäjäkollegoiden kanssa. Hienosti ja jonottamatta sujui tämäkin!
– tervetulopuheenvuorot ovat aina kiinnostavia ja niin tässäkin tapauksessa; molemmat puhujat (Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen – kotikonnuillaan muuten – ja Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto) pärjäsivät hienosti

– Eteepäin – pökköä pesään -paneeli oli mielenkiintoista kuultavaa ja osallistujista Annaleena Hakola / Hakola Huonekalu Oy ja Hans-Peter Siefen Nordic Business Forumista kertoivat yrittäjätarinaansa. Lisäksi mukana olivat Katja Ekman Elosta, Finnveran Juuso Heinilä ja Antti Huhtala Fenniasta ja panelisteja jututti upean ammattitaitoinen, TV:stä tuttu Mervi Kallio. Itsekin Nordic Business Forumiin (NBF) useita kertoja osallistuneena kuuntelin erityisen kiinnostuneena Hans-Peter Siefenin tarinaa – NBF on edelleenkin eräs kaikkein parhaimmista bisnesseminaareista, joihin olen missään osallistunut!
– Vuoden Nuori Yrittäjä finalistien paneelia oli myös ilo seurata. Irina Nurmi, Topi Jokinen, Heikki Jussila ja Eerik Säkkinen viitoittavat sitä tietä, minne yritystoiminta kulkee tulevaisuudessa. Tämä aihe on omaakin sydäntäni kovin lähellä! ❤
– pe-päivän pääpuhujana oli Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva, joka kertoi valmentavasta  johtajuudesta, voittavan tiimin rakentamisesta ja ryhmähengen merkityksestä. Hänen puheessaan oli paljon sellaista, mistä moni meistä yrittäjistäkin voisi oppia paljon, erityisesti suuremmilla työpaikoilla

Iltajuhlat perjantaina oli hajautettu ympäri Jyväskylää ja olimme saaneet ilmoittautumisen yhteydessä kuponkeja, joita voi hyödyntää osamaksuna illan ruokailun osalta. Me suuntasimme Stefan’s Steakhouseen ja illan teema Relax alkoi paeta kasvoilta parin tunnin alkuruuan odottamisen jälkeen…

Ruokailu kesti ‘ranskalaiseen tyyliin’ reilut kolme tuntia eikä se ollut kovinkaan miellyttävä kokemus, vaikka ruoka hyvää olikin. Asiakaskokemukseen kun vaikuttaa niin moni muukin asia kuin tarjottu ruoka!

Hyvin nukutun yön jälkeen seuraava päivä alkoi rauhallisesti vasta klo 10 ja päivän juontajana toimi yrittäjä Sanni Kaikkonen Sunnyone Promotionilta. Ei se Sanni siellä turhaan juontamassa ollut, sillä hän on ehdolla Suomen Nuorkauppakamareiden Vuoden Nuori Johtaja 2021 kilpailussa ja jo semifinaalivaiheessa!

Jyväskylän Kauppakorkeakoulun tutkijatohtori Mari Suoranta puhui yrityksen kasvusta – sen edistäjistä ja estäjistä. Ja ei mitenkään yllätyksenä esille nousivat mm. verkostot ja niiden merkitys kasvussa. Tärkeimmiksi verkostoiksi 32 caseyrityksen (mukana yrityksiä Suomesta, USAsta ja Iso-Briitanniasta) haastattelututkimuksessa nousivat asiakas- ja markkinointi- & myyntiverkostot. (sorry epäselvästä kuvasta, taisin olla liian kaukana lavalta..)

Seuraavaksi lavalle kipusi yrittäjä Camilla Tuominen, jonka aiheen otsikko Tunteet yrityksen kilpailuetuna kiinnosti minua lähes eniten kaikista luento-osuuksista. Tästä otin myös paljon kuvia! Kun oion mutkat (ja hänen luentonsa) sisällön oikein suoraksi, niin ymmärsin hänen viestinsä siten, että on tärkeää löytää omat tapansa olla tunneälykäs ja tunteet voi muuttaa voimavaroiksi. Olikohan liian paljon oiottu…

Lauantain luento-osuuden päätti Duudsoneista tuttu Jarno Laasanen, jonka puheenvuoro oli aivan loistava sekoitus höyrypäisyyttä, hulluutta, suunnitelmallisuutta, rohkeutta ja kovaa työtä sekä hauskuutta! Olisikos tässä jo aika lailla yrittäjän toimenkuva kirjattuna, mitä häh?!?!

Sitten olikin erään koko yrittäjäpäivien odotetuimman numeron eli la-illan iltajuhlan vuoro. Sen tietenkin huipensi Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön juhlapuhe.

Hänen vierailustaan juhlassamme teki hyvän jutun Keski-Suomen maakuntalehti Keskisuomalainen (kuva). Toinen huipennus olivat valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot, joista keskisuomalainen Tana sai runsaasti palstatilaa seuraavan aamun maakuntalehti Keskisuomalaisessa.

Iltajuhla sujui upeasti, ruoka oli erinomaisen herkullista, naiset olivat kauniita ja miehet komeita ja kun vielä loppuillasta pääsi laulamaan karaokea lähes pariin vuoteen, niin mikäpä oli laskiessa päätä pedille yön tunteina.

Kiitos Suomen Yrittäjät ja Keski-Suomen Yrittäjät – teitte Jyväskylän Yrittäjäpäivistä Juhlan isolla J-kirjaimella! Viihdyimme ja iloitsimme yli tuhannen muun kanssa erittäin hyvin onnistuneista päivistä!