Suonenjoen Latu järjesti la 17.7.2021 upean opastetun maastopyörätapahtuman todelliseksi huippureitiksi osoittautuneella Lintharjulla: https://www.suonenjoki.fi/asukkaille/liikunta_ulkoilu_ja_vapaa-aika/lintharjun_ulkoilualue

Harjualueella on hämmästyttävän upea maastopyöräilyreitistö, josta kalpean aavistuksen saa täältä: https://www.suonenjoki.fi/asukkaille/liikunta_ulkoilu_ja_vapaa-aika/lintharjun_ulkoilualue/maastopyorailyreitti

En osannut etukäteen laisinkaan aavistaa reitistön kauneutta ja moni-ilmeisyyttä (harjut, hiekkamaastot, suot, kangasmetsät, metsäpolut jne.) ennen kuin osallistuimme tapahtumaan puolisoni Iian kanssa.

Valmistautuminen, pyörien vuokraus ja ohjeiden tärkeys!

Meille reitistö olisi ollut tavallisilla maastopyörillä liian haastava, mutta vuokrasimme Suonenjoella ja Pieksämäellä maastopyöriä vuokraavalta Savo Cyclesilta https://savocycles.johku.com/fi_FI sähkömaastopyörät ja niillä reitti osoittautui todella nautinnolliseksi ajettavaksi!

Tämän reissun osalta kävi niin, että innostuin ajamisesta ja upeasta reitistöstä niin, etten edes muistanut ottaa valokuvia tai videoita reitin varrelta! Se vähän harmittaa – mutta kertoo samalla siitä, miten paljon tapahtumasta, ajamisesta ja reitistöstä innostuin!

Polkupyörien vuokraaminen Savo Cyclesin kotisivujen Johku-verkkokaupan kautta oli helppoa ja selkeää, varausvahvistus maksukuitteineen ja toimintaohjeineen napsahti aika lailla saman tien sähköpostiin. Se, että varasin pyörät ensin väärälle päivälle, aiheutti ihan jonkin verran päänvaivaa vuokraajille, mutta siitäkin selvittiin.. Kiitos Jonni kärsivällisyydestä ja hyvästä tiedottamisesta!

Polkupyörät noudimme Suonenjoen torin kupeessa sijaitsevasta Savo Cyclesin itsepalveluvarastosta ja ainakin minulla oli hieman haasteita sen älylukon auki saamisessa, mutta voi olla ennemminkin käyttäjälähtöinen ongelma tämä… 😉 Toimintaohjeita niin älylukon kuin pyörienkin käyttöön oli hyvin tarjolla, myös videon muodossa.

Tässä ensimmäinen (ja ehkäpä tärkein) neuvo, jonka annan minkä tahansa välineen vuokraajalle tai tapahtumaan osallistujalle: lue saamasi ohjeet huolella ja ajatuksella – ja mieluiten jo etukäteen, tämä helpottaa kaikkea toimintaa merkittävästi ja pääset heti nauttimaan tekemisestä!

Lintharjulle!

Varsinainen tapahtuma (johon osallistui yli 80 pyöräilijää – ennätysmäärä!) oli järjestetty fiksusti siten, että pyöräilijät oli jaettu (oman ennakkotoiveensa mukaan) erilaisiin ryhmiin: ilman opastusta ajavat, kilpa-ajajat, viikoittain polkuja kuluttavat, retkeilijät ja lapset ja perheet. Me osallistuimme puolisoni kanssa tuohon retkeilijät -ryhmään. Ennakkoinfo tapahtumasta oli muuten erinomainen, mutta meillä ei oikein ollut mitään käsitystä siitä, millaisia matkoja oli tarkoitus ajaa.

Kaikki osallistujat koottiin ensin yhteiseen tapahtumainfoon (kiitos Marko Hassinen ja Atso Vilokkinen Suonenjoen Ladusta), jossa annettiin ohjeita niin turvallisuuden, juomisen, mahdollisten kaluston rikkoutumisten kuin vaikkapa loukkaantumistenkin varalta. Sitten ei muuta kuin oman ryhmän mukana matkaan!

Se, että tapahtuma oli opastettu, ratkaisi ainakin meidän osallistumisemme, sillä sen verran paljon erilaisia reittivaihtoehtoja Lintharju tarjoaa, että oli todella miellyttävää ajaa reitistöä tuntevien perässä ja kanssa. Juomataukoja oli myös oikein sopivasti ja muiden osallistujien kanssa oli mukava jutella helpompia pätkiä ajettaessa. Niitä vaikeampiakin pätkiä kyllä reitistöltä löytyy; jyrkkää rinnettä, suuria korkeuseroja, juurakkoa, hiekkaosuuksia ja hyvin kapeaa reittiä pienten ja vähän suurempienkin mäntyjen ympäröimänä.

Retken huippukohta oli mielestämme mainio tauko Suonenjoen Latumajalla, jossa oli tarjolla suolaista ja makeaa, kahvia / mehua / vettä, pähkinöitä jne. Ja kaiken kruunasi herkullinen mansikkakakku!

Olimme Latumajalle päästyämme ajelleet kenties n. 15 km ja päätimme lähteä sieltä jo suoraan kohti Suonenjokea ihan teitä pitkin. Google Maps kertoi meidän ajaneen kaikkiaan 21 km, reitti alla:

Olipa ihan huippupäivä!

Kiitos Suonenjoen Ladulle erinomaisista järjestelyistä, Savo Cyclesin Jonnille upeiden ja erinomaisesti toimineiden pyörien vuokraamisesta ja kaikille tapahtumassa mukana olleille huikeasta kokemuksesta – tämä jää mieleeni pitkäksi aikaa ja sai minussa syttymään kipinän muidenkin kivojen maastopyöräreittien etsimiseen ja kokemiseen!

Jouni Ortju